Over Staat Geschreven

Over

Het weblog StaatGeschreven.nl is een initiatief van de jonge theologen Erik Drenth (30) en Jaap Marinus (30). Sinds de oprichting begin 2010 heeft StaatGeschreven een unieke positie op het internet verworven aangaande theologie en actualiteit. “Geen onderwerp is te controversieel, we behandelen alles en zijn niet te benauwd om heilige huisjes omver te trappen” zegt Erik, die in 2008 zijn master theologie behaalde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Jaap, die zijn diploma hbo-theologie in 2012 behaalde aan de CHE in Ede zegt: “We zijn graag realistisch. Grote Woorden zijn gemakkelijk uit te spreken, maar moeilijk waar te maken. We prikken daar doorheen, evenals onze bezoekers.”

Interactie met de lezer

Beide mannen beweren niet de waarheid in pacht te hebben. “We zijn weleens stellig, maar dat zegt niet dat we nooit van mening veranderen,” zegt Erik, “juist de feedback die we krijgen van onze lezers zet ons en anderen soms aan tot nadenken.” In 2011 namen Erik en Jaap de gouden Webfish in ontvangst. “Zo’n prijs winnen is één van de factoren die ons bevestigt dat we door moeten gaan.” Aldus Jaap. “Steeds meer bezoekers die buiten bestaande kaders durven te denken weten onze site te vinden, dat theologie niet stoffig is, dat bewijzen wij denk ik, met onze website.”

Erik vult aan: “De dynamiek die Jaap en ik in de loop der jaren creëerden heeft een sterke aantrekkingskracht. Wij zijn niet van steen en als je onze blogs van een jaar geleden leest, dan kun je er niet omheen: Jaap en Erik zijn veranderd.” Die ontwikkeling staat volgens hem niet stil: “Als je zoveel met actualiteit bezig bent, boeken leest die daarop aansluiten en elkaar steeds weer weet te prikkelen, dan is het onmogelijk om stil te staan. Geestelijk dan, haha.”